Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καστοριάς


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 67
Ημ/νία: 27-11-2015

ΠΡΟΣ:
Σχολικές μονάδες του
ΠΥΣΔΕ Καστοριάς

ΘΕΜΑ: Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καστοριάς
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς σας καλεί στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς την Τετάρτη 2/12 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕ.Λ Καστοριάς με θέματα:
  • τον απολογισμό των πεπραγμένων της ΕΛΜΕ Καστοριάς για το πρώτο έτος θητείας του Δ.Σ. Συζήτηση και προτάσεις για τη συνδικαλιστική περίοδο 2015 – 2016.
  • τη στήριξη της γενικής απεργίας της 3ης Δεκεμβρίου καθώς και την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και της ομοσπονδίας γενικότερα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια μέρα στις 17:30, με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
τα νέα μέτρα που έρχονται το επόμενο διάστημα (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό) αφορούν όλους τους εργαζόμενους (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και για αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μαζική συμμετοχή τόσο στη γενική συνέλευση όσο και στις κινητοποιήσεις του κλάδου θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων.

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Πέμπτη 3/12/2015 Απεργούμε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Θέμα: «Είσπραξη της Ετήσιας Συνδικαλιστικής Συνδρομής μέσω της Ε.Α.Π.»


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 64
Ημ/νία: 23-11-2015

ΠΡΟΣ:
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Καστοριάς
Σχολικές μονάδες του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς

Θέμα: «Είσπραξη της Ετήσιας Συνδικαλιστικής Συνδρομής μέσω της Ε.Α.Π.»
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς, προσπαθώντας να ρυθμίσει με τον ορθότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τη διαδικασία κράτησης της ετήσιας συνδικαλιστικής συνδρομής περιόδου 2015-16 από τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς, πρότεινε η είσπραξη της ετήσιας συνδικαλιστικής συνδρομής να γίνεται σε δόσεις μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Συγκεκριμένα, η κάλυψη του ποσού των 20 ευρώ ανά έτος (συνδρομή ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ), πρόκειται να γίνει με καταβολή 4 ισόποσων δόσεων από τη μισθοδοσία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και μετά από συνεννόηση με την κα Δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς και το αρμόδιο τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς.
Για τη διασφάλιση της διαδικασίας είσπραξης της ετήσιας συνδρομής μέσω της Ε.Α.Π., παρακαλούνται οι κ.κ. Δ/ντριες – Δ/ντές των σχολικών μονάδων του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς, να ενημερώσουν ενυπόγραφα όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο σχολείο τους με οργανική ή προσωρινή τοποθέτηση καθώς και τους αποσπασμένους σε άλλα ΠΥΣΔΕ και Υπηρεσίες συναδέλφους, που απουσιάζουν από το σχολείο τους, έως το μεσημέρι της Παρασκευής 04-12-2015.
Η παραπάνω διαδικασία δεν αφορά τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς ή στις Υπηρεσίες της ΔΔΕ Καστοριάς.
            Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να είναι μέλος της ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ ή είναι μέλος σε άλλο συνδικαλιστικό φορέα, απ’ όπου και του γίνεται κράτηση, παρακαλούμε να αποστείλει μέσω του Σχολείου του τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν επιθυμεί να γίνει η κράτηση της συνδρομής από τη μισθοδοσία του και δεν επιθυμεί να είναι μέλος της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ, έως το μεσημέρι της Παρασκευής 04-12-2015 στη θυρίδα της ΕΛΜΕ Καστοριάς στα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης.
Όσοι συνάδελφοι δεν υποβάλουν την παραπάνω υπεύθυνη δήλωση θεωρείται ότι επιθυμούν να είναι μέλη της ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ και άρα αποδέχονται την καταβολή της ετήσιας συνδικαλιστικής συνδρομής για την περίοδο 2015-16.
            Οι συνάδελφοι αναπληρωτές - ωρομίσθιοι που επιθυμούν να είναι μέλη της ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ Καστοριάς παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ημ/νία: 1-11-2015


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
            για άλλη μία φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά λόγω των εκατοντάδων κενών στα σχολεία μας ως αποτέλεσμα των  μηδενικών διορισμών όταν μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 17.000 συνάδελφοι. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάσκονται, εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής (σχολεία  ανοίγουν με ένα μήνα καθυστέρηση), αποκλεισμοί μαθητών από τμήματα των ΕΠΑΛ, τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, αναστολή – κλείσιμο λειτουργίας σχολείων (ΣΔΕ Καστοριάς), ενώ οι γονείς για ακόμη μία χρονιά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για φροντιστήρια, αλλά και για υλικά, ακόμη και για την λειτουργία των σχολείων μας.

            Η ΕΛΜΕ Καστοριάς εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δίκαιους αγώνες των μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, ενάντια στο «Νέο Σχολείο» της αμορφωσιάς, του ανελέητου ανταγωνισμού και της παραπαιδείας, που τους ετοιμάζει  η κυβέρνηση. Η θέση μας είναι δίπλα στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σας καλούμε να δυναμώσουμε – κλιμακώσουμε τον αγώνα.
Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ την Δευτέρα 2 Νοέμβρη (11:00 – 14:00) παράλληλα με τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Συμμετέχουμε στην Γενική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.



 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς