Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Διευθυντή Εκπαίδευσης ΔΕ Νομού Σερρών

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 30/4/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Νομού Σερρών  για την ενέργειά του να στείλει έγγραφο προς τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της Δ.Δ.Ε. Σερρών  ζητώντας τους να του κοινοποιήσουν με διαβιβαστικό έγγραφο στο γραφείο του την καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών καθώς και να τον πληροφορήσουν με ποιόν τρόπο έγινε στα σχολεία τους η ενημέρωση των εκπαιδευτικών επί του εν λόγω εγγράφου. Σημειώνουμε ότι η καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών αφορούσε την προσπάθεια του Δ/ντή ΔΕ Σερρών να πραγματοποιήσει σε συνάντηση των δ/ντών σχολείων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί, «Βιωματικό Σεμινάριο για τη διοικητική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού» (αυτός ήταν ο τίτλος στις φωτοτυπίες που διανεμήθηκαν στους δ/ντές).
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Ν. Σερρών  έχει ως στόχο τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, και την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης των συνδικαλιστικών εγγράφων στα σχολεία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Σερρών, και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να παρέμβουν ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης στο Νομό Σερρών και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνηση των συνδικαλιστικών εγγράφων στους χώρους εργασίας.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στηρίζει τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Σερρών και  δηλώνει ότι θα προασπίσει με κάθε τρόπο  την ελεύθερη διακίνηση των συνδικαλιστικών εγγράφων και γενικότερα την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου