Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Να αρθούν οι αδικίες για συναδέλφους κλάδου ΤΕ1


Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι/-ισσες του κλάδου ΤΕ1 της Β/θμιας Εκπ/σης που κατέχουν πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπ/σης (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) και επίσης κάποιοι από αυτούς κατέχουν και μεταπτυχιακό τίτλο, τον οποίο απέκτησαν επειδή ακριβώς ήδη κατείχαν πτυχίο Γ/βάθμιας Εκπ/σης.
Με βάση τις έως τώρα κείμενες διατάξεις και εφαρμοστικούς νόμους οι συνάδελφοι αυτοί αποκλείονται από μία σειρά ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν για όλους τους άλλους συναδέλφους στη Β/βάθμια Εκπ/ση.


Προς άρση αυτών των αδικιών το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., ζητάει από το ΥΠΠΕΘ να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές (νόμων και διατάξεων) ώστε:
α) Όσοι συνάδελφοι/-ισσες κλάδου ΤΕ1 έχουν στην κατοχή τους πτυχίο Γ/βάθμιας Εκπ/σης (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ) να μπορούν να διεκδικούν Διευθυντικές θέσεις στις σχολικές μονάδες της Β/βάθμιας Εκπ/σης.
β) Όσοι συνάδελφοι/-ισσες κλάδου ΤΕ1 έχουν στην κατοχή τους πτυχίο Γ/βάθμιας Εκπ/σης και Μεταπτυχιακό τίτλο συναφή με την ειδικότητά τους να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης με τους άλλους συναδέλφους (κλιμάκια, μόρια, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου