Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για το 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.


Ενόψει του  19ου συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε.,
την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 στο 3ο Γ.Ε.Λ. Καστοριάς και ώρα 09:30, θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν
  2. Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
  3. Συζήτηση, προτάσεις και τοποθετήσεις.
Ακολούθως, την ίδια μέρα, Τρίτη 21 Μαΐου 2019 και στον ίδιο χώρο, 3ο Γ.Ε.Λ. Καστοριάς, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για το 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. Η εκλογική διαδικασία θα γίνει παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς, στις διοικητικές υπηρεσίες της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς, καθώς και οι αποσπασμένοι στην Α/θμια Διεύθυνση Καστοριάς, να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τις 12:00 έως τις 19:00. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία γίνεται με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου (διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης).


 Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα τακτοποιημένα μέσω της μισθοδοσίας μέλη, και τα μη τακτοποιημένα μέλη, οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι κ.ά. με εφάπαξ εξόφληση της συνδρομής (20 € για μόνιμους και 5 € για τους αναπληρωτές κ.ά.) την ημέρα των εκλογών και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από άλλο ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς προσκομίζοντας βεβαίωση τακτοποιημένης συνδρομής (στο Blog της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς μπορείτε μέσω υπερσύνδεσης να δείτε και να τυπώσετε τη μισθοδοσία σας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με κωδικούς taxisnet).
Για την διευκόλυνση της συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, η Δ.Δ.Ε. Καστοριάς έχει εγκρίνει μία μέρα συνδικαλιστικής άδειας - την 21η Μαΐου - (σημ. η συνδικαλιστική άδεια αφορά στη συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική γεν. συνέλευση και όχι στην εκλογική διαδικασία). Παρακαλούνται λοιπόν τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς που δεν επιθυμούν να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και κατ΄ επέκταση να κάνουν χρήση της συνδικαλιστικής άδειας να ενημερώσουν εγκαίρως την/τον Διευθύντρια/ντή του σχολείου τους, ώστε να προγραμματιστεί ανάλογα η λειτουργία του κάθε σχολείου.
Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καθορίζει τον αριθμό των αντιπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς στο 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. αλλά και τη “δύναμη” της Ε.Λ.Μ.Ε. για τα επόμενα δύο χρόνια στις Γενικές Συνελεύσεις των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. Θεωρούμε λοιπόν ότι η συμμετοχή όλων μας στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση και στην εκλογική διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη, διότι έτσι διασφαλίζεται η περιφρούρηση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, η καθολική συμμετοχή μας αφαιρεί τη δυνατότητα της απαξίωσης του κλάδου.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διεύθυντριες-ντές, να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου