Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.: 23ος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους πρόσφυγες





Αγαπητοί και αγαπητές,
          Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η έναρξη του  23ου Μαθητικού Διαγωνισμού για τους πρόσφυγες μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.
          Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου και τις αφίσες του Διαγωνισμού. Όπως κάθε χρόνο, η συμβολή σας στη διάχυση της πληροφορίας είναι πολύ σημαντική για να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους και περισσότερες εκπαιδευτικούς και σχολείαΤη σχετική σελίδα για τον Διαγωνισμό (https://www.unhcr.org/gr/13261-osa_den_mpainoun_sti_valitsa.html) μπορείτε να την κάνετε share και στα social media του φορέα σας.  
          Καταληκτική ημερομηνία για τον Διαγωνισμό είναι η 14η  Φεβρουαρίου 2020, οπότε και θα ξεκινήσει το στάδιο της αρχειοθέτησης και στη συνέχεια της αξιολόγησης.
          Με την ευκαιρία, πέραν του διαγωνισμού, σας ενημερώνουμε για το νέο εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με τίτλο «Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες», σχεδιασμένο για χρήση σε τάξεις όπου φοιτούν και παιδιά πρόσφυγες με δραστηριότητες, ασκήσεις και σειρά επεξηγηματικών βίντεο που στόχο έχουν τόσο την ενημέρωση σχετικά με το θέμα που επεξεργάζεται το υλικό, όσο και τη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας και σεβασμού μέσα στην τάξη.
Τέλος το υλικό, περιέχει δύο ξεχωριστούς οδηγούς σχετικά με τον τρόπο απόκτησης μιας νέας γλώσσας  και το ψυχικό τραύμα  παρέχοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές στους εκπαιδευτικούς που έχουν μαθητές πρόσφυγες στην τάξη τους και μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους και ψυχικού τραύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου