Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων στα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ.


Κύριε Υπουργέ,

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα στα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ. λήγουν στις 25 Μαΐου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις αρχίζουν την Τρίτη 29/5. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕ.Λ. αρχίζουν στις 8/6 και για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στις 7/6. Επειδή οι μαθητές-τριες των ΓΕ.Λ. εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ενδοσχολικά και οι μαθητές-τριες των ΕΠΑ.Λ. σε επτά έως εννέα προκύπτει ότι οι μαθητές – τριες των ΕΠΑ.Λ. θα αναγκαστούν να γράφουν σε δύο μαθήματα την ίδια μέρα, ενώ θα έχουν μία ή και καμία ημέρα για ξεκούραση και προετοιμασία πριν τις Πανελλαδικές.

Από τη λήξη των μαθημάτων έως την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων μεσολαβούν 7 ημέρες για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και 8 ημέρες για τους μαθητές των ΓΕ.Λ., όπου οι μαθητές θα συμμετάσχουν στις ενδοσχολικές τους εξετάσεις.
Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να αφιερωθεί τουλάχιστον μια ημέρα για επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που είχαν κώλυμα  συμμετοχής σε κάποιο απ’ τα μαθήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων και επιπλέον μια ημέρα για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών  Λυκείων καλούνται να συμμετέχουν σε μία επίπονη δοκιμασία άγχους, φθοράς και αγωνίας. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξασφαλίσει ίση αντιμετώπιση για όλους τους μαθητές – τριες και να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μεταξύ ενδοσχολικών και Πανελλαδικών εξετάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου