Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Κατάργηση του νόμου του «προσοντολογίου»


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για την ψήφιση του νόμου του “προσοντολογίου” και τα κριτήρια διορισμού, που ο νόμος ορίζει στην εκπαίδευση. Η όλη διαδικασία έγινε όσο πιο εσπευσμένα γινόταν αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την πρεμούρα της κυβέρνησης να συνταχθεί με τις επιταγές του ΟΟΣΑ.


          Αυτά που μας αναγκάζουν να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου είναι:
1.    Η υποβάθμιση της προϋπηρεσίας και ο εμπαιγμός των συναδέλφων, που ασκούσαν το λειτούργημά τους στις εσχατιές της χώρας αναπληρώνοντας τον ίδιο τους τον εαυτό ελπίζοντας κάποια στιγμή στη μονιμοποίηση.
2.    Η υπονόμευση του πτυχίου και η αφαίρεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που θα έπρεπε να εκπορεύονται από αυτό. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μοριοδότηση των ακαδημαϊκών προσόντων ενισχύει τελικά τις ταξικές ανισότητες.
3.    Η ανθρωποφαγία στην οποία θα οδηγήσει το νέο σύστημα διορισμού, λόγω των διαιρέσεων και του ανταγωνισμού μεταξύ των αδιόριστων συναδέλφων.
4.    Η κερκόπορτα που ανοίγει μέσα από την αξιολόγηση, η οποία θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση, μισθολογική υποβάθμιση και απολύσεις.

Απαιτούμε
Άμεση κατάργηση του νόμου του “προσοντολογίου”.
Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.


14χρονο, δημόσιο, δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου