Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ψήφισμα - Καταγγελία: Κάτω τα χέρια από τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, αγωνιστή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 15/5/2019  του αγωνιστή εκπαιδευτικού, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλία Σμήλιου για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς.
Το βαρύ κατηγορητήριο είναι πράξη εκδίκησης απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές και τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τράπεζες, τα funds που εκπροσωπούν συμφέροντα.

Η δικαστική δίωξη είναι πρόκληση που δε θα μείνει αναπάντητη από το λαϊκό κίνημα. Όπως και με κάθε άλλη προσπάθεια να βρεθούν κατηγορούμενοι όσοι αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτό της κατοικίας, σε Αργολίδα, Πρέβεζα, Λάρισα, Βόλο και Αθήνα, η απάντηση θα είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καλεί τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, για το δικαίωμα όλων όσοι ζουν σ' αυτή τη χώρα στη στέγη, το ρεύμα, το νερό. Μαζικός δυναμικός ανυποχώρητος αγώνας τώρα για:
·         Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών
·         Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων
·         Κατάργηση του "Ιδιώνυμου" και άμεση παύση κάθε δίωξης σχετικής με τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου