Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!


Πρωτοφανής ενέργεια στα συνδικαλιστικά χρονικά!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταγγέλλει τη χθεσινή, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!
Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.
Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε «επίσκεψη» στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της Ε.Λ.Μ.Ε. (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.
Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά, όπως και όλων των Σωματείων του Δημόσιου Τομέα διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο.
Αποτελεί πρόκληση η ενέργεια του ΣΔΟΕ, να κυνηγά με ανύπαρκτες κατηγορίες την Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τη συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΔΟΕ, που δεν έχει προηγούμενο, στα συνδικαλιστικά χρονικά και θυμίζει άλλες εποχές.
Δηλώνει, δε, ότι οι εκφοβιστικές αυτές ενέργειες δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη δράση των συνδικάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και όλα τα σωματεία του Δημοσίου να καταγγείλουν με οποιονδήποτε τρόπο την απαράδεκτη αυτή εκφοβιστική ενέργεια Κυβέρνησης – ΣΔΟΕ.
Κάτω τα χέρια από την Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά, από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου