Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

H Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης.


Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ανατραπεί η αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε., και διεκδικούμε:
§  Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών διαβίωσης. Αύξηση του κοινωνικού μισθού για όλο το λαό. Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Κανένας καθαρός μισθός των εκπαιδευτικών κάτω από 1000 Ευρώ. Άμεση απόδοση του μισθολογικού χρόνου από 1/1/2016. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά των απωλειών μας από το 2009. Το αφορολόγητο όριο να επανέλθει στα 12.000€.
§  Μαζικούς διορισμούς μόνιμων Εκπαιδευτικών. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο.

§  Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείου. 20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
§  Όλοι οι μαθητές στις ειδικότητες, στους τομείς και στις ομάδες προσανατολισμού της επιλογής τους.
§  Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδα.
§  Άμεση κατάργηση του νόμου 4547/18 για τον Προγραμματισμό και την Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργο και για τις Νέες Δομές υποστήριξης. Παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών!
§  Να αποσυρθεί και να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο. Απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για την αξιολόγηση των μαθητών των γενικών λυκείων. Καμιά συμμετοχή της Ο.Λ.Μ.Ε. σε τέτοιο διάλογο.
§  Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑ.Λ. (μαθητεία, ολιγομελή τμήματα, πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» κ.ά.)
§  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Αυξήσεις στις συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη.
§  Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη πλήρως στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση της μη τυπικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείας. Να σταματήσει η υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών στη «μη τυπική» εκπαίδευση.
§  Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία με όλες τις υποστηρικτικές δομές.
§  Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση - 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Οργάνωση της αντίδρασης στην προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου σχολείου με πολύμορφες δράσεις (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, απεργίες, κ.ά.) με ευθύνη των Γ.Σ.
      Άμεση αντίδραση με την ανακοίνωση των κριτηρίων διορισμού (προσοντολογίου) με στάσεις εργασίας, απεργιακές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.
          Άμεση απάντηση με πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις με γονείς και μαθητές την ημέρα ανακοίνωσης του σχεδίου νόμου για το νέο λύκειο και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που θα πάρουν αποφάσεις κλιμάκωσης με απεργιακό αγώνα.
      Συνέχιση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης είτε αφορά αξιολόγηση στελεχών είτε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση - σχολικής μονάδας ή προγραμματισμό και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου.

      24ωρη απεργία το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, Νέες Γ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. την επόμενη εβδομάδα και Γ.Σ. των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. το αμέσως επόμενο διάστημα για κλιμάκωση του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου