Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ο.Λ.Μ.Ε.: Ανακοίνωση για Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις


Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., κατά την τελευταία του συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2020, αποφάσισε:
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
  • Οι Γενικές Συνελεύσεις των Ε.Λ.Μ.Ε. θα πραγματοποιηθούν από 20 έως και 29 Μαΐου 2020, ενώ η Γενική Συνέλευση των Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. θα πραγματοποιηθεί την 1η ή την 4η Ιουνίου στην Αθήνα, με το δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί τα μέτρα, λόγω της επιδημίας, τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προσέλευση όλων των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε.
  • Τα ζητήματα των γενικών συνελεύσεων είναι: το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, τα προβλήματα που γεννά το άνοιγμα των σχολείων στις 18 Μαΐου και η επιχειρούμενη από το ΥΠΑΙΘ ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων. Για τα θέματα αυτά, όπως και για το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης, θα γίνει προσπάθεια από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. να κατατεθεί εισήγηση στις Ε.Λ.Μ.Ε. το αμέσως επόμενο τριήμερο.
  • Η ληφθείσα σε προηγούμενο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. απόφαση, ότι σε περίπτωση που η κ. Υπουργός Παιδείας καταθέσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, πριν από τις ως άνω ημερομηνίες, θα προκηρυχθεί από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. 3ωρη στάση, με συμπληρωματική 3ωρη στάση από τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε., την ημέρα της κατάθεσής του, βρίσκεται σε ισχύ.

Β. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19ης ΜΑΪΟΥ 2020
  • Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., διοργανώνουν Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1μμ και πορεία προς τη Βουλή. Θα σας σταλεί κάλεσμα της Ο.Λ.Μ.Ε. Κατά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου αποφασίστηκε να προηγηθούν στην πορεία τα πανό των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και να ακολουθήσουν οι Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. και κατόπιν οι άλλες συλλογικότητες.
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. μετά τις τελευταίες εξελίξεις προγραμματίζει τα επόμενα βήματα για το θέμα της μετάδοσης μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο. Θα σας σταλεί άμεσα σχετικό ενημερωτικό κείμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου