Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ο.Λ.Μ.Ε.: Ανακοίνωση - Καταγγελία για την επιβολή καραντίνας σε εκπαιδευτικούς


Η Ο.Λ.Μ.Ε. καταγγέλλει ως απαράδεκτη την πρωτοβουλία κάποιων Δήμων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης νησιωτικών κυρίως περιοχών να επιβάλλουν, καθ’ υπέρβαση και παράβαση καθήκοντος, «καραντίνα» 14 ημερών σε εκπαιδευτικούς που πολλοί από αυτούς είναι αναπληρωτές.
Πρόκειται για δημοσίους υπάλληλους που έχουν κληθεί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, στον χώρο εργασίας τους, στις 6 Μαΐου. Ενώ εκδίδεται βεβαίωση μετακίνησής τους για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, δέχονται την κατάφωρα άδικη αντιμετώπιση των τοπικών αρχών που επιδιώκουν παράνομα ή ακόμη και βίαια να τους υποχρεώσουν σε εγκλεισμό. Όμως, καμία οδηγία του ΕΟΔΥ ή του ΥΠΑΙΘ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.
Άρα κάποιοι αυθαιρετούν!

Οι ΔΔΕ και οι ΠΔΕ δεν έχουν καμιά σχετική δικαιοδοσία, όπως επίσης και οι δήμοι. Αν ανησυχούν οι Δημοτικές Αρχές για την ασφάλεια του πληθυσμού, μπορούν να αναλάβουν τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό και τεστ αντισωμάτων σε όλους όσοι μετακινούνται προς τις περιοχές τους συνολικά καθώς και στους κατοίκους των περιοχών τους. Είναι παράλογο και προκλητικό να δείχνουν περιφρόνηση ειδικά προς τους δασκάλους των παιδιών τους.

Απαιτούμε:
  • Να μην υπάρξει καμία απόπειρα επιβολής καραντίνας σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.
  • Διαγνωστικά τεστ για όλους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους με άμεση στήριξη των δομών υγείας σε όλη τη χώρα.
  • Τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποσαφηνίσουν σε ΠΔΕ, ΔΔΕ, Διευθύνσεις σχολείων, Περιφέρειες και Δήμους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προβαίνουν σε αυθαίρετες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου