Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ψήφισμα: ΕΞΩ οι ανεμογγενήτριες από την Τήνο


Η κοινωνία της Τήνου τους προηγούμενους μήνες έδωσε δυναμικά και ξεκάθαρα το στίγμα της ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, μπαίνοντας στην πρωτοπορία του κινήματος κατά των αιολικών πάρκων και της “πράσινης ανάπτυξης” στις Κυκλάδες, που σκοπό έχουν την ενίσχυση του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις επιβαρυντικές συνέπειες προς τη φύση και το λαό.
Η κοινωνία της Τήνου όλο το προηγούμενο διάστημα ενώθηκε, κλείνοντας το δρόμο στις εργασίες της εταιρείας, οι οποίες εποπτεύονταν από ΜΑΤ και τοπική αστυνομία, με σκοπό φυσικά να καμφθούν οι αντιστάσεις του Τηνιακού λαού. Αποκορύφωμα ήταν την Τετάρτη 20 Μάη, για άλλη μια φορά, η άγρια καταστολή, με ξυλοδαρμούς, σοβαρούς τραυματισμούς και συλλήψεις, που υπέστη ο λαός της Τήνου.
Η ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχέδιου, εν μέσω καραντίνας, συντελεί στην προώθηση παρόμοιων επιλογών, που έρχονται σε σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες.
Συντασσόμαστε με τον αγώνα των Τηνιακών να διασώσουν την φυσιογνωμία του και το φυσικό περιβάλλον του νησιού τους και συναισθανόμαστε τον κίνδυνο που διατρέχουν όλα τα νησιά, για τα οποία έχει σχεδιαστεί η αντίστοιχη εκμετάλλευση.
Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου