Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση ομαδικών αιτήσεων για τη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (για την ακύρωση της ανάκλησης των πράξεων μονιμοποίησης διορισθέντων εκπαιδευτικών του 2020) αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την αυθαιρεσία και παρανομία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που πίεζε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε μονιμοποιήσεις μετά την παρέλευση της διετίας, όπως ο νόμος ορίζει. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά ο ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης που στην προσπάθεια της να επιβάλλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και να διαμορφώσει μία νέα εργασιακή “κανονικότητα”, εργαλειοποίησε τη διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς σε συνέχεια των ενεργειών της για την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών και μετά την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. σας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Καστοριάς την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 11:00 όπου θα γίνει και κατάθεση των ομαδικών αιτήσεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2020 και 2021.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καστοριάς: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια των  αγωνιστικών  κινητοποιήσεων  των  εργαζομένων στο  Δημόσιο  Τομέα  το Νομαρχιακό  Τμήμα  της  ΑΔΕΔΥ  οργανώνει  μετακίνηση  το  Σάββατο  7  Σεπτεμβρίου  στη Θεσσαλονίκη  προκειμένου  να  συμμετάσχει  στο  συλλαλητήριο στις  08:30  το  πρωί. Η αναχώρηση θα γίνει από το παρκινγκ  της  λαϊκής  αγοράς.   Το  κόστος  θα  καλυφθεί  από την  ΑΔΕΔΥ.  Όσοι  συνάδελφοι  ενδιαφέρονται να δηλώσουν  συμμετοχή  παρακαλώ  να ενημερώσετε  μέχρι  την  Τετάρτη   4/9  το  μεσημέρι  στα  παρακάτω  τηλέφωνα:

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Αιτήσεις για τη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών

 


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

σε συνέχεια του εγγράφου της Ο.Λ.Μ.Ε. που επισυνάπτεται και στο πλαίσιο των ενεργειών μας για την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών μετά την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών παρακαλούμε για  την αποστολή των στοιχείων που αναφέρονται στο έγγραφο της Ο.Λ.Μ.Ε.

Συγκεκριμένα, οι δόκιμοι συνάδελφοι που δεν έχουν μονιμοποιηθεί να μας αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κλάδο, Α.Μ. και έτος διορισμού δηλ. 2020, 2021, 2022) προκειμένου να συμπληρωθούν οι ομαδικές αιτήσεις μονιμοποίησης και να οριστεί η μέρα κατάθεσης τους στη ΔΔΕ Καστοριάς αφού συλλέξουμε τις πρωτότυπες υπογραφές. (e-mail επικοινωνίας: elmekast@gmail.com)

Επιπλέον, για να μη χαθεί χρόνος και για τις νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν, οι δόκιμοι συνάδελφοι θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς το ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία της ταυτότητας. 


Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά την παρέλευση της δόκιμης διετίας χωρίς καμία αξιολόγηση.

Καμία και κανένας μόνος του.

Ο.Λ.Μ.Ε. : Αιτήσεις για τη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνέχεια των βημάτων για την μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών που έχει αποστείλει, καλεί τις ΕΛΜΕ να υλοποιήσουν τις εξής ενέργειες:

1.    Να προμηθευτούν τις 2 αιτήσεις για κάθε κατηγορία νεοδιόριστων συναδέλφων (2020 και 2021) που έχει στείλει η ΟΛΜΕ στα mail των ΕΛΜΕ. Για τους νεοδιόριστους του 2022 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα επανέλθει με αντίστοιχη αίτηση.

Στην περίπτωσητων νεοδιόριστων συναδέλφων που ανακλήθηκαν οι  διαπιστωτικές πράξεις αποστέλλουμε ξεχωριστή αίτηση.

2.    Να συγκεντρώσουν σε κάθε μια από τις ομαδικές αιτήσεις τα στοιχεία  των δόκιμων συναδέλφων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κλάδο, ΑΜ) που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και τις αντίστοιχες υπογραφές τους. Η αίτηση γίνεται ομαδικά με έναν αριθμό πρωτοκόλλου για κάθε μια από τις 2 κατηγορίες νεοδιόριστων συναδέλφων (2020 και 2021). Σε αυτήν την αίτηση μπορεί να συμμετέχει ακόμα και ένας/μια συνάδελφος/ισσα που τυχόν έχει κάνει ατομική αίτηση το προηγούμενο διάστημα.

3.    Να προγραμματίσουν την ημέρα κατάθεσης των ομαδικών αιτήσεων στις ΔΔΕ μαζικές κινητοποιήσεις.

4.    Είναι σημαντικό οι ΕΛΜΕ να συγκεντρώσουν το ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και την φωτοτυπία ταυτότητας των συγκεκριμένων συναδέλφων γιατί θα χρειαστούν για τις επόμενες νομικές ενέργειες ώστε να μην χαθεί χρόνος.

(ακολουθούν οι αιτήσεις στις επόμενες σελίδες μετά τις υπογραφές)

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Ο.Λ.Μ.Ε.: Βήματα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ως συνέχεια της απόφασης για την «Άμεση μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών» (αριθμ. Πρωτ. 11/29-7-2024) αποφασίζει τα εξής βήματα:


1.    Την αποστολή στο Υπουργείο Παιδείας και στις ΔΔΕ σε όλη την Ελλάδα της υπ’ αρίθμ. 1510/2024 Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καθώς και σχετικό υπόμνημα.

2.    Καλεί όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας να συλλέξουν τα στοιχεία των δόκιμων εκπαιδευτικών που διορίστηκαν τα έτη: 2020, 2021, 2022 κατ’ έτος.

3.    Να ορίσουν ημερομηνία κατάθεσης στις κατά τόπους ΔΔΕ αίτησης για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των ανωτέρω συναδέλφων, που θα τους αποσταλεί από την ΟΛΜΕ και να προβούν στις σχετικές κινητοποιήσεις.

4.    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε νέα συνεδρίασή του θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα του κλάδου.


Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε διαρκή επαφή με τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ.

Καμία και κανένας μόνος του.