Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Να αποσυρθεί το ΦΕΚ για τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές σύμφωνα με το ΠΔ 1/2003.


    Η κυβέρνηση με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ.350/36/109903/E3/2024 (ΦΕΚ 5458/Β/1-10-2024) ανακοίνωσε το πλαίσιο διεξαγωγής των φετινών εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια με αποκλειστικά ηλεκτρονικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας χάσει κάθε έρεισμα στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί) συνεχίζουν την πολιτική αποσάθρωσης του δημόσιου σχολείου και την ολομέτωπη επίθεσή τους στα συνδικάτα. Μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία του 2020 και του 2022 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται και ορίζει ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΔΕ, Α ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ) το Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Είναι φανερό πλέον ότι η εμμονή της κυβέρνησης στις ηλεκτρονικές εκλογές του 2020 δεν αφορούσε στην πανδημία, αλλά ήταν ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχέδιο για την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών και τη διάλυση των συνδικάτων.

          Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος. Μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εκλογές απόλυτης νοθείας μιας και δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων. Στις μέρες μας, και μετά τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας. Σε αυτήν την ηλεκτρονική εκλογική παρωδία μπορεί ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής της και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών, ο ψηφοφόρος να αλλάζει συνεχώς την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας των εκλογών, ενώ ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής είναι εντελώς διακοσμητικός.

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος των μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά!


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς υιοθετεί πλήρως την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά (02/10/2024) και δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στους/στις συναδέλφους που διώκονται.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Δ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Χ. ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ