Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο.Λ.Μ.Ε.: Σχετικά με τις σχολικές καθαρίστριες


Τις τελευταίες μέρες αρκετοί Δήμοι ανά τη χώρα αποσύρουν τις σχολικές καθαρίστριες από τις σχολικές μονάδες για να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες δομές του Δήμου, βασιζόμενοι στο υπ’αριθμ.18659 του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο «…κατά το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες, το προσωπικό αυτό απασχολείται για τον καθαρισμό υπηρεσιών του οικείου δήμου, καθώς και ΝΠΔΔ αυτού».
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε αυξάνουν τις ανάγκες των δήμων για υπηρεσίες καθαρισμού. Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν ως διοικητικές υπηρεσίες, παρουσία των Διευθυντών/-ντριών, των Υποδιευθυντών/-ντριών και των Αναπληρωτών Διευθυντών/-ντριών, και μάλιστα, λόγω των τηλε-διδασκαλιών υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται και άλλοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Καλούμε όλους τους αρμοδίους να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχει ο μη τακτικός καθαρισμός των σχολικών μονάδων τόσο για τους εκπαιδευτικούς που με τη φυσική τους παρουσία εξασφαλίζουν τη διοικητική λειτουργία των σχολείων, όσο και για τις οικογένειές τους και κατ'επέκταση για τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε:
-Να γίνουν έκτακτες προσλήψεις υπαλλήλων καθαρισμού σε όσους δήμους δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό.
-Μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις αυτές, να γίνεται καθαρισμός όλων των χώρων των σχολικών μονάδων που χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου