Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ο.Λ.Μ.Ε.: Αναστολή λειτουργίας σχολείων ειδικής αγωγής σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο


Οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής – ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ – έχουν εξαιρεθεί από τη γενική ρύθμιση για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζουν να λειτουργούν.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ο.Λ.Μ.Ε., δεν έχουν ληφθεί επαρκώς τα αναγκαία μέτρα σε όλα τα σχολεία, και ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας (διενέργεια τεστ covid19, ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, μειωμένο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα, όπως επίσης και στις μετακινήσεις τους, διορισμοί εκπαιδευτικών, επάρκεια προσωπικού καθαριότητας, μέσα απολύμανσης, μάσκες κ.α.).

Σε πολλές περιοχές της χώρας πολλά σχολεία Ειδικής Αγωγής βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, σε άλλα παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, γίνονται συμπτύξεις τμημάτων και η αναλογία Εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού, λόγω και αναγκαστικών αδειών ή κρουσμάτων, είναι κακή. Όλα αυτά δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία όλων.

  Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ζητάει να παρθούν ανά νομό, και ανάλογα με την κατάσταση στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, το επιδημιολογικό φορτίο και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας, αποφάσεις αναστολής  λειτουργίας των σχολείων Ειδικής Αγωγής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου