Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Κήρυξη Στάσεων Εργασίας για την αποτροπή της αξιολόγησης.


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αφουγκραζόμενο την αγωνία και τον προβληματισμό των συναδέλφων/ισσών, καλεί όλους/ες τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων και τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης να σεβαστούν τη θέληση των συναδέλφων/ισσών που αντιτάσσονται στις διαδικασίες της αξιολόγησης και να θυμούνται ότι είναι συνάδελφοι/ισσες!

Τους/τις καλούμε λοιπόν να μην πιέζουν τους/τις εκπαιδευτικούς με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την ανάρτηση στοιχείων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της αξιολόγησης, προγραμματισμό αξιολόγησης κ.ά., καθώς επίκειται επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής, η οποία θα καλύψει συνδικαλιστικά όσους/όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτή τη διαδικασία που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου. Θυμίζουμε επίσης, ότι ως μέλη του σωματείου μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις των σωματείων συντασσόμενοι/ες με τον κλάδο.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς προκηρύσσει κυλιόμενες 1ωρες, 2ωρες, 3ωρες στάσεις εργασίας από Δευτέρα 1-4-2024 έως και Παρασκευή 5-4-2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές, Α1/Α2/Β φάσεις αξιολόγησης κατά περίπτωση, κλπ).

Τέλος, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αποφάσισε την οικονομική κάλυψη των συναδέλφων/ισσών που συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας (που προκηρύσσει η Ο.Λ.Μ.Ε. ή η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς) για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης.


Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας και το δημόσιο σχολείο

Σημ. Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι/ισσες πρέπει με σαφήνεια να δηλώνουν τη χρονική διάρκεια της στάσης όποτε αυτή γίνει (1 ή 2 ή 3 ώρες) ώστε να γίνονται οι αντίστοιχες καταχωρήσεις στην πλατφόρμα από τους διευθυντές των σχολείων και οι ανάλογες περικοπές από πλευράς διεύθυνσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου