Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Κήρυξη Στάσεων Εργασίας για την αποτροπή της αξιολόγησης


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

στην τελευταία Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της εισήγησης του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και την κήρυξη στάσεων εργασίας για τον Απρίλιο, αποφάσεις που το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. έχει ήδη υλοποιήσει και είναι σε νόμιμη ισχύ από σήμερα Παρασκευή 5/4/2024. Η δήλωση απεργίας αποχής (επισυνάπτεται) πρέπει να υπογραφεί εκ νέου και να κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Υπογράφουμε μαζικά στους συλλόγους διδασκόντων την Απεργία/Αποχή.

Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της

Επιπλέον, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς προκηρύσσει κυλιόμενες 1ωρες, 2ωρες, 3ωρες στάσεις εργασίας από Δευτέρα 8-4-2024 έως και Παρασκευή 26-4-2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση  μαθημάτων από αξιολογητές, Α1/Α2/Β φάσεις αξιολόγησης κατά περίπτωση,  κλπ).

Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αποφάσισε την οικονομική κάλυψη των συναδέλφων/ισσών που συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας (που προκηρύσσει η Ο.Λ.Μ.Ε. ή η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς) για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας και το δημόσιο σχολείο.

Σημ. Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι/ισσες πρέπει με σαφήνεια να δηλώνουν τη χρονική διάρκεια της στάσης όποτε αυτή γίνει (1 ή 2 ή 3 ώρες) ώστε να γίνονται οι αντίστοιχες καταχωρίσεις στην πλατφόρμα από τους διευθυντές των σχολείων και οι ανάλογες περικοπές από πλευράς διεύθυνσης.

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ, από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους νόμους 4692/20 και 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου