Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα – Καταγγελία για τη σύλληψη των μελών του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την αναζήτηση για τη σύλληψή τους όλων των μελών του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία Vresnet. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη για «συκοφαντική δυσφήμηση» και σήμα –παραγγελία της εισαγγελίας Αθήνας προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης!

Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά στις εργατικές κινητοποιήσεις, την ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε όσους διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης!
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της  Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους καθώς και την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης από την εταιρία Vresnet.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.



Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου