Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Π.Ε.Σ.ΕΚ.: Ανοικτή πρόσκληση στους νέους συνταξιούχους

Η Π.Ε.Σ.ΕΚ. Υπερασπίζεται με συνέπεια τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων εκπαιδευτικών και έχει καταγγείλει τα αντιασφαλιστικά και αντιλαϊκά μέτρα όλων των Κυβερνήσεων σε βάρος των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Γι’ αυτό πίστευε και πιστεύει ότι οι αγώνες των συνταξιούχων πρέπει να συμπορεύονται με τους αγώνες όλων των εργαζομένων και γενικότερα του Λαϊκού κινήματος. Η συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις με όλες τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των συνταξιούχων και όχι μόνο.

Η Π.Ε.Σ.ΕΚ. Έχει καταγγείλει την εγκληματική καθυστέρηση των συντάξεων. Έχει αναδείξει πολλές φορές το θέμα και έχει αποκαλύψει ότι πίσω από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια οι Κυβερνήσεις προσπαθούσαν να αποκρύψουν την πολιτική των ματωμένων αποθεματικών. Ποτέ η Π.Ε.Σ.ΕΚ. δεν έκανε διάκριση παλιών και νέων συνταξιούχων και από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε ότι ο ν. Κατρούγκαλου έβαζε ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και γκρέμιζε ό,τι με αγώνες είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα μεταπολεμικά χρόνια.

Στην τελευταία κινητοποίηση των Συνταξιούχων (8 Οκτωβρίου) τέθηκε πάλι το θέμα της καθυστέρησης των νέων συντάξεων στη συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς. Επειδή η σκόπιμη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των νέων συντάξεων έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στους νέους συναδέλφους που είναι σε απόγνωση και επειδή η Π.Ε.Σ.ΕΚ. δεν πιστεύει πια στις υποσχέσεις, καλεί όλους τους νέους συναδέλφους σε σύσκεψη, την Πέμπτη, 22 Οκτώβρη, ώρα 18.30, στην Ο.Λ.Μ.Ε., 6ος όροφος, για τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα με σκοπό την πίεση για την άμεση έκδοση των πενιχρών, οριστικών συντάξεων.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος Γιώργος Τριβιζάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου