Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Να σταματήσουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μας να υποβάλλονται σε οικονομική αφαίμαξη με την υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test covid19.

Δωρεάν τεστ για όλους!

Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες η νέα ΥΑ με τo νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022). Επιστροφή στα θρανία λοιπόν χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς self test των μαθητών και των πλήρως εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για την προσέλευση στις σχολικές μονάδες, αλλά για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και προσωπικό το ΦΕΚ, ορίζει ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 αντιστοίχως του άρθρου 9 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 43107/22.07.2022 (Β’ 3891) κοινής υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία (1) φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Η νέα ΥΑ δεν σταματάει όμως εδώ, συνεχίζει με το άρθρο 3 παράγραφος 4 που ορίζει εξοντωτικές ποινές όπως η αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού αν δεν τηρούνται τα παραπάνω. Τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την λειτουργία των σχολείων εκτός από αναποτελεσματικά είναι αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα και ενώ κομπάζει για την "άρτια εκστρατεία που οργάνωσε" συνεχίζει να βάζει σε δεύτερη μοίρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ταυτόχρονα, αποποιούνται κάθε ευθύνη και γίνεται μια απαράδεκτη προσπάθεια για μια ακόμα φορά να καταδείξουν τους εργαζόμενους ως αποκλειστικά υπεύθυνους. Μετατρέπουν το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών και επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις.

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για οποιονδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοιού covid19 κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη συγκεκριμένη συγκυρία και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση.

Βρισκόμαστε ακόμη στα απόνερα της πανδημίας παρά την “κανονικότητα” που θέλει να παρουσιάσει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας. Δεν πρέπει να λησμονούμε την πρωτιά σε θανάτους ανά 1 εκατ. κατοίκους στην ΕΕ, ενώ το καλοκαιρινό 3μηνο οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.500 (αντίστοιχα το 2021 ήταν περίπου 1.600).

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί η επαίσχυντη διάταξη που επιβάλλει τιμωρητικές διατάξεις με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού, που απαγορεύει στους ανεμβολίαστους τη δωρεάν παροχή rapid test σε δημόσιες δομές.

  • Δωρεάν test για όλους!

  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία αντικατάσταση της εκπαίδευσης με την τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, αντίθετα εντείνει τις ταξικές ανισότητες.

  • Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα.

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Να επανέλθουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.

  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • 15 μαθητές κατ’ ανώτατο σε κάθε τμήμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου