Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ψήφισμα στήριξης των αγροτών – κτηνοτρόφων της Καστοριάς

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως το μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έφτασε μέχρι και στο σημείο της πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου για τη δημόσια διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις, εκδικητικές απολύσεις και έκδοση απειλητικών εγκυκλίων, εκτός του χώρου της εκπαίδευσης έχει επεκταθεί και στο χώρο της υγείας αλλά και γενικότερα του Δημοσίου. Δυστυχώς βλέπουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο έχουν ενταχθεί πλέον και οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

    Δώδεκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς καλούνται σε προανακριτική έρευνα για τον αποκλεισμό του Τελωνείου Καστοριάς τον Φλεβάρη του 2024, με την κατηγορία της διατάραξης της λειτουργίας του Τελωνείου Καστοριάς με βάση το Άρθρο 168/2. Ο αποκλεισμός του Τελωνείου Καστοριάς ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι Γ.Σ των αγροτών/κτηνοτρόφων για την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων που αφορούσαν έργα υποδομών, μείωση κόστους παραγωγής, στελέχωση δομών κ.ά. αλλά και την ανάδειξη προβλημάτων όπως αυτό των περίφημων “ελληνοποιήσεων” τα αποτελέσματα του οποίου γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών.


Ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν πέρασε από την εβδομαδιαία ανασκόπηση του Πρωθυπουργού για να αποκαλυφθεί η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Ο Κ. Μητσοτάκης ανάφερε ότι “Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καλύπτοντας με μόνιμο τρόπο τα κενά στα σχολεία μας…. Να θυμίσουμε βέβαια ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ανήλθε στον αριθμό των 50.000 περίπου ενώ οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας μιλάνε για 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών εκ των οποίων “4.451 αφορούν αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που βγήκαν σε σύνταξη σύμφωνα με τον κανόνα μια πρόσληψη για μία συνταξιοδότηση, ενώ οι υπόλοιποι διορισμοί (5.549) αφορούν την κάλυψη κενών”. Είναι προφανές ότι υπάρχει μία αναντιστοιχία στις εξαγγελίες αφού οι μόνιμοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν δεν καλύπτουν ούτε καν το 20% των εκπαιδευτικών κενών και είναι πολύ μακριά από το 50% που έθεσε ως στόχο ο ίδιος Πρωθυπουργός.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Για τους καλούμενους σε απολογία από την ΔΙΔΕ Αχαΐας δ/ντες Καζάκου και Ντάφλο.


Με έγγραφο της ΔΔΕ Αχαΐας, καλούνται να παραστούν ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 η συναδέλφισσα Καζάκου Μαρία, Δ/ντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας και ο συνάδελφος Ντάφλος Γιώργος, Δ/ντής του 19ου Γυμνασίου Πάτρας, με θέμα: «Εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος στο πλαίσιο της αξιολόγησης του έργου δόκιμων εκπαιδευτικών». Είναι προφανές ότι οι δύο συνάδελφοι Διευθυντές καλούνται σε απολογία και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της καθαίρεσης, επειδή -συμμετέχοντας στη απεργία-αποχή του κλάδου- δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών.

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Παντελή Βαϊνά


Μετά την απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, για την κινητοποίηση στο κτήριο του server του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε και η μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση» κατά του παντελή Βαϊνά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5/4 έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία στις 12/4 και να απολογηθεί.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο και γεννά ερωτήματα ότι η κλήση υπόπτου ήρθε μετά από έναν μήνα απ’ τη μήνυση, όταν σε τέτοιου είδους μηνύσεις χρειάζονται συνήθως ένα εξάμηνο για την πρώτη κλήση.

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ψήφισμα ενάντια στη νέα απόλυση του Δ. Αντωνίου


Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, σε μια έκρηξη εκδικητικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απολύει ΞΑΝΑ, δύο μήνες μετά την επαναπρόσληψή του, τον Δημήτρη Αντωνίου, συμβασιούχο εργαζόμενο επί 19 έτη, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ. Παράλληλα, συνεχίζει ακάθεκτη την επιχείρηση δίωξης του Παντελή Βαϊνά μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μετά και την ΕΔΕ στην οποία οδηγήθηκαν 13 μέλη του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συνδικαλιστική τους δράση.